Po olbrzymim sukcesie jakim było wprowadzenie LOT Cafe, nowej innowacyjnej koncepcji serwisu posiłków w klasie ekonomicznej, LOT robi kolejny krok wprowadzając LOT Bistro.
Podczas gdy nasza konkurencja ogranicza serwis posiłków w klasie ekonomicznej sprowadzając go coraz częściej do produktów typu „fast food” LOT nie ustaje w wysiłkach, aby oferować klientom produkt świeży i o wysokiej jakości.
Prostota i wolność wyboru to filozofia LOT Bistro. Tak, jak w tradycyjnych paryskich bistrach możesz odpocząć w atmosferze niewymuszonej elegancji posilając się prostym nieskomplikowanym posiłkiem, który sam możesz skomponować z oferowanych składników lub delektować się pełnym restauracyjnym daniem(*). Podajemy tylko świeże, specjalnie wyselekcjonowane produkty typowe dla polskiej tradycji kulinarnej.
LOT Bistro to także nowe opakowania, prostsze, trwalsze, lżejsze i składające się z mniejszej liczby elementów przez co ograniczamy emisję dwutlenku węgla podczas ich produkcji oraz liczbę odpadów.
Gdy wsiądziesz na pokład naszych samolotów, powita Cię polska gościnność, tradycja i sztuka kulinarna, którą pieczołowicie kultywujemy nie zapominając o ochronie środowiska naturalnego. Usiądź wygodnie i poczuj się dobrze – latanie znowu stało się przyjemnością.
LOT Bistro dostępne jest na rejsach europejskich od 21 grudnia, a od 4 stycznia 2008 na rejsach atlantyckich.
LOT |